Skip to Main Content »

You're currently on:

Isporuka i korisnički servis

Načini plaćanja

Za porudžbine iz Srbije:

1. Plaćanje preko računa

Svoju porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na račun Parus 2014 DOO, uz obavezno navođenje odgovarajućeg poziva na broj koji se generiše prilikom naručivanja. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, ili putem Interneta ako imate Internet pristup svom računu (web banking).

2. Plaćanje pouzećem uz isporuku kurirskom službom

Kod plaćanja pouzećem porudžbinu plaćate prilikom isporuke. Trenutno moguće je plaćanje samo u gotovini.

3. Plaćanje platnom karticom VISA i Mastercard - USKORO

Trenutno nismo u mogućnosti da prihvatamo uplate preko platnih kartica Visa i Mastercard. Ako želite da platite karticom, preporučujemo uplatu preko PayPal-a.

Za porudžbine iz drugih država:

1. Plaćanje preko računa

Svoju porudžbinu možete platiti međunardnom doznakom SWIFT na račun PARUS-a iz bilo koje banke van Srbije. Plaćanje se obično vrši u evrima, ali u mogućnosti smo da po vašem zahtevu primimo uplatu i u drugim valutima. Iznos porudžbine ne uključuje naknadu vaše banke za izvršenje mešunarodne doznake, veličinu koje morate proveriti kod svoje banke.

2. Plaćanje preko PayPal

Najjednostavniji način plaćanja, koji se vrši u potpunosti onlajn. Za plaćanje preko PayPal-a morate imati otvoreni račun kod ovog platnog sistema. Otvaranje i odžavanje naloga je besplatno. Otvoriti nalog možete na sajtu www.paypal.com.

PayPal omogućava plaćanje platnom karticom Visa ili Mastercard koju morate da povežite sa svojim nalogom u PayPal sistemu pre poručivanja knjiga kod nas.

PayPal ne uzima nadoknadu sa kupca.

3. Plaćanje platnom karticom VISA i Mastercard - USKORO

Trenutno nismo u mogućnosti da prihvatamo uplate preko platnih kartica Visa i Mastercard. Ako želite da platite karticom, preporučujemo uplatu preko PayPal-a.

 

Načini isporuke

Za porudžbine iz Srbije

Isporuka na teritoriji Srbije vrši se kurirskom službom.

Porudžbenice primljene do 13h bice isporucene u roku od 3 dana, a narudžbe primljene posle 17h bice isporucene u roku od 4 dana. Sve porudžbenice porucene u petak posle 13h, subotu i nedelju kurirska sluzba preuzima u ponedeljak, a isporuku vrsi u roku od 3 dana.

Ako knjiga koju ste naručili nije na stanju u našem lageru, prvom treba da je naručimo u Rusiji. Da bi knjiga stigla iz Rusije obično treba od 3 do 5 nedelja. Nažalost ne možemo garantovati rokove dostave iz Rusije tako da navedeni rokovi moraju da se smatraju kao približni. Kada dobijemo vašu knjigu predajemo je kurirskoj službi, koja vrši isporuku, u skladu s rokovima koji su navedeni više.

Kurirska služba isporućuje do adrese koju ste naveli u porudžbenici.

Za porudžbine iz drugih država

Isporuka se u sve države osim Republike Srbije vrši preko Pošte Srbije uz korišćenje usluge "PostExport - izvoz robe". Cena isporuke se automatski obračunava u vašoj korpi. Sa cenama i rokovima isporuke možete takođe upoznati na stranici Pošte Srbije:

Isporuka robe u međunardnom saobraćaju se vrši samo posle prispeća uplate na naš račun ili kad dobijemo potvrdu od platnog sistema, napr. PayPal-a, da je plaćanje uspešno izvršeno.

Posle dospeća vaše uplate na naš račun, trebaće nam do 3 radnih dana da pripremimo pošiljku i dokumenta koji nju moraju pratiti za izvoz.

Ako knjige koje ste naručili nisu na stanju u našem lageru, prvom treba da ih naručimo u Rusiji. Da bi knjige stigle iz Rusije obično treba od 3 do 5 nedelja. Nažalost ne možemo garantovati rokove dostave iz Rusije tako da navedeni rokovi moraju da se smatraju kao približni.

Sve pošiljke imaju svoj broj uz koji možete da pratite stanje i lokaciju vaše pošiljke.

Obratite pažnju da u različitim državama postoju različita carinska pravila u vezi sa uvozom pošiljaka. U nekim slučajevima pošiljke podležu carinskom pregledu. Takođe moguće je da će carina vaše države zahtevati uplatu uvoznih dažbina i PDV-a. PARUS nije upućen u pravila carinjenja pošiljaka u drugim državama i ne snosi odgovornost za rešenja stranih carinskih organa. Carinske dažbine i porezi u vašoj državi nisu uključeni u cenu porudžbine. Preporučujemo da pre poručivanje raspitate u vezi sa carinskim pravilama za uvoz pošiljaka na vašoj pošti ili da odgovarajuće informacije potražite na internetu, naprimer na sajtu carine vaše države, ili u carinskom zakonu.

Da li je kupovina u vašoj internet prodavnici sigurna?

Kupovina je sigurna. Svi podaci o kupovini vidljivi su samo administratoru. Podaci o Vašoj kreditnoj kartici bice šifrirani i dostupni samo banci koja obavlja transakciju.

Povracaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, PARUS 2014 DOO su u obavezi da povraćaj vrše isključivo preko istog načina plaćanja, koji se koristio prilikom uplate, i ne može da se izvrši u gotovini ili u bilo kom drugom obliku.

Uslovi reklamacija

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporućeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.
Reklamacije slati na info@parus.rs.

Zvanične podaci prodavnice

Izdavačka kuća "Parus 2014", Beograd, Srbija

Mail to: info@parus.rs

Phone: +381 69 111 47 38